Voor iedereen die een motorbroek van textiel wil kopen, is het belangrijk om de eigenschappen van deze broek te kennen voordat een aankoop wordt verricht. Sommige kunnen bijvoorbeeld duurzamer zijn dan andere, en sommige kunnen meer waterdicht of ademend zijn. Hier zijn enkele eigenschappen van een textiele motorbroek waar je rekening mee moet houden voordat je de knoop doorhakt en je eigen paar koopt.

Hoge sterktegraad en rekbaarheid

De stof in textiele motorkleding heeft garen met een hoge sterktegraad en een zekere mate van rekbaarheid. Het polyamide (nylon) is ontworpen om slijtage te weerstaan en het voert ook vocht af om je koel, droog en comfortabel te houden op warme dagen. Textiel motorbroeken zijn gemaakt van geweven polyester materiaal dat waterdicht, winddicht en ademend is.

De pasvorm van een motorbroek moet onbeperkte bewegingsvrijheid mogelijk maken tijdens het rijden. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat ze niet in de wind gaan wapperen of je beweging op de motor beperken. Dankzij de rekbaarheid van textiele motorbroeken kun je de ideale pasvorm realiseren. 

Effectief tegen de elementen

Hoogwaardig textiel beschermt lichaam en geest door maximale bescherming te bieden in alle weersomstandigheden, maar vooral bij hogere snelheden. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals Kevlar en Cordura om slijtage te weerstaan door constant gebruik zonder hun vorm of functie na verloop van tijd te verliezen. Ze zijn ook meestal behandeld met duurzame waterafstotende (DWR) behandelingen die het water snel afvoeren wanneer ze op natte wegen, paden of trottoirs rijden; voorkomen dat ongemak veroorzaakt door opgesloten zweet verandert in een onaangename kou wanneer u op snelheid gaat.

Wanneer kiezen voor een motorbroek van textiel?

Als je gaat motorrijden op een mogelijk regenachtige dag, of als je van plan bent meer dan één tocht op een dag te maken, dan kan het de moeite waard zijn om textiel in plaats van leer te kiezen. Het is niet alleen comfortabeler wanneer het nat wordt, maar het heeft ook de neiging om beter te isoleren en zijn veel lichter. Dit kan een enorm verschil maken als je van plan bent veel meerdaagse toeren te maken!

Voordelen van textiele motorbroeken

Leer is een fantastisch materiaal waar veel motorrijders voor kiezen. Het is duurzaam, het ziet er goed uit en het voelt nog beter aan. Maar hoe goed leer ook is, er zijn nadelen aan het gebruik van leer bij warm weer. Als je tijdens het rijden in de zomermaanden koel en gehydrateerd wilt blijven, kan een beschermende laag zoals textiel comfortabeler zijn dan leer, omdat je huid hierdoor gemakkelijk kan ademen. Textieluitrusting voor motorrijden biedt een reeks voordelen ten opzichte van leer, waaronder lichter gewicht, flexibiliteit en veelzijdigheid.