Als de coronamaatregelen ons één ding heeft geleerd, is het wel dat we veel duurzamer kunnen reizen. Zakelijke afspraken vervangen voor online vergaderingen leiden bijvoorbeeld al tot een stuk minder reisbewegingen. Daarnaast kunnen we ook veel meer gebruik maken van elektrisch rijden en wordt het openbaar vervoer steeds aantrekkelijker om te kiezen als vervoersmiddel. In dit artikel geef ik drie handige tips om reizen duurzamer te maken. 

  1. Maak gebruik van een rittenregistratie

Een handig hulpmiddel om duurzaam reizen een stuk gemakkelijker te maken, is door te werken met een rittenregistratie. Als je werknemer met het openbaar vervoer naar kantoor komt, kan hij of zij dit eenvoudig registeren via een rittenregistratie. Echter mogen we op dit moment niet meer elke dag op kantoor werken. In dat geval is het handig om de rittenregistratie te combineren met een thuiswerkvergoeding

  1. Kies voor elektrische bedrijfsauto’s

Vanuit de overheid wordt het gestimuleerd om gebruik te maken van elektrische auto’s door middel van belastingvoordelen. Elektrische auto’s zijn bijvoorbeeld vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Dit geeft een aantal voordelen voor jouw bedrijf en je draagt ook nog je steentje bij aan een beter milieu.

  1. Het openbaar vervoer gebruiken

Iedereen weet dat reizen met het openbaar vervoer een stuk beter is voor het milieu. Toch kiezen de meeste mensen er nog steeds voor om gebruik te maken van hun eigen auto. Dit komt omdat je dan toch lekker alleen in de auto zit. Echter kun je als werkgever je medewerkers stimuleren om met het openbaar vervoer te reizen. Bijvoorbeeld door je werknemers eersteklas te laten reizen. 

Wil je in deze moeilijke tijd gebruik maken van een thuiswerkvergoeding? Neem dan gelijk een kijkje op reisbalans.nl.