Rotterdam is één van de meest drukke steden in Nederland. Dat betekent helaas ook dat er veel verkeersongelukken zijn elk jaar. Als fietser ben je erg fragiel in het verkeer en daarom kan het heel verkeerd aflopen als je wordt aangereden. Wanneer je letselschade hebt opgelopen moet je een aantal dingen regelen. Dat is misschien wel het laatste waar je over na wilt denken tijdens het herstel van een verkeersongeluk. Gelukkig kun je volledig kosteloos geholpen worden door een Letselschade advocaat Rotterdam.

Rechten

Als je als fietser aangereden wordt door een motorvoertuig heb je altijd recht op een schadevergoeding. Ook als het ongeluk je eigen schuld. Zorg ervoor dat je de contactgegevens van de getuigen noteert. Je moet namelijk wel kunnen bewijzen dat je bent aangereden door een motorvoertuig. Wanneer er geen getuigen in de buurt zijn tijdens het ongeluk is het verstandig om de politie te bellen. Als de aansprakelijke partij doorrijdt is het heel belangrijk dat je het kenteken noteert. Ben je als fietser aangereden door een andere fietser? Dan moet je nagaan die de verkeersfout heeft gemaakt. Je kunt in dat geval alleen een vergoeding krijgen als het ongeluk niet jouw schuld was. Zorg ervoor dat je dit allemaal regelt vóór je naar een letselschadeadvocaat toestapt. Met deze informatie kan hij namelijk meteen aan het werk.

Eigen schuld

Is het ongeluk jouw schuld omdat je door een rood stoplicht hebt gereden of over hebt gestoken zonder te kijken? Dan heb je nog steeds recht op een schadevergoeding, mits je bent aangereden door een motorvoertuig. Wanneer het ongeluk niet jouw schuld is heb je recht op een schadevergoeding van 100% en wanneer het wel jouw schuld is heb je recht op een dekking van minimaal 50%. Kinderen tot en met 14 jaar hebben altijd recht op een schadevergoeding van 100%, omdat zij het meest kwetsbaar zijn in het verkeer. Neem dus altijd na een ongeluk met een motorvoertuig contact op met een letselschadeadvocaat. De hulp van een letselschadeadvocaat is kosteloos.

Wat doen letselschadeadvocaten nog meer?

Letselschadeadvocaten worden voor veel meer ingezet dan alleen verkeersongelukken. Letselschade kun je namelijk ook oplopen op andere manieren. Bijvoorbeeld door een val over een losse stoeptegel, het vallen van een paard, gebeten worden door een hond of een kat, en nog veel meer. Ook kun je een letselschadeadvocaat inhuren als je letselschade hebt opgelopen bij een bedrijfsongeval. Het advies van een letselschadeadvocaat is altijd kosteloos, dus als je twijfelt is het verstandig om even te bellen.