Iedereen smacht naar het moment dat wij weer op vakantie mogen. Sommigen van ons zullen op skivakantie gaan. Andere gaan een stedentrip doen en heerlijk rondreizen van stad naar stad. Een stedentrip kan ik heel goed begrijpen een stedentrip is namelijk altijd leuk. Of je nou het zuiden van Europa doet of vliegt naar de steden in het verre oosten. Ook een stedentrip kan ontzettend leuk zijn. Als de grenzen weer open gaan wil ik ontzettend graag naar Istanbul gaan. Op zak met vliegtickets Istanbul gaan opzoeken is nu één van de dingen die op mijn lijstje staat om te doen als de grenzen weer open gaan. Vaak kan je de helft van het plezier al beleven door vooronderzoek te doen. Door bijvoorbeeld te kijken naar welke wijken en mooie plekken je naar toe wilt gaan. Voor mijn toekomstige vakantie naar Istanbul heb ik dus alvast wat vooronderzoek gedaan.

 

De prachtige plekken van Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije, maar niet de hoofdstad. Istanbul is opgedeeld in verschillende wijken die allemaal een uniek en prachtig karakter hebben. Zo zijn er verschillende wijken, of bazaars, die vol zijn gestopt met kraampjes. Ze verkopen hier Turkse tapijten maar ook kleding, sieraden en heerlijk ruikende specerijen. In mijn gedachte ruikt Istanbul naar de Fata Morgana attractie in de Efteling. Dit is ook mijn favoriete attractie daar. Natuurlijk heb ik mijn vliegtickets naar Istanbul nog niet geboekt, maar door alle prachtige foto’s te zien ga ik het wel bijna doen. Naast de mooie wijken zijn er ook geweldige moskeeën. En omdat de Turken trots zijn op hun cultuur worden deze moskeeën ontzettend goed onderhouden. Dus alles ziet er ook prachtig en schoon uit.

 

Ik wil nu al gaan

Op zak met mijn vliegtickets Istanbul bezoeken staat dus boven aan mijn verlanglijstje. Als jij nog niet zeker weet waar je na de lockdown naar toe wilt gaan, kan ik het aanraden om eens naar Istanbul te kijken. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het ziet eruit als een prachtige en unieke stad. We weten natuurlijk niet wanneer wij weer op een zomervakantie mogen. En zelfs dan is het riskant om vliegtickets naar Istanbul te bestellen. Je weet natuurlijk ook niet zeker of Istanbul open gaat en wanneer dit gebeurt. Maar zoals ik al eerder zei, het onderzoeken van een stad is ook al ontzettend leuk. En nu weet ook jij veel meer over Istanbul. Als het weer kan ga ik met mijn vliegtickets opzak direct naar Istanbul toe, hopelijk zie ik jullie daar.