Het leasen van een elektrische auto is inmiddels behoorlijk populair aan het worden. Je rijdt immers in een gloednieuwe elektrische auto tegen een vast bedrag per maand. Daarnaast bespaar je op tankkosten, want stroom is een stuk goedkoper dan benzine. Bovendien komen er van steeds meer merken elektrische auto’s uit zodat de keuze ruimer wordt. Rij jij nog in een benzineauto?

Elektrische auto leasen voor particulieren

Het leasen van auto’s gebeurde lange tijd voornamelijk in het zakenleven. Tegenwoordig stappen ook steeds meer particulieren over naar elektrische auto lease. Dit biedt particulieren zeker een aantal voordelen. Allereerst zijn alle vast autokosten zoals afschrijving en onderhoud al verrekend in het te betalen maandbedrag. Daarnaast betaal je geen wegenbelasting tot 2025 en is al het onderhoud gedurende de totale leasetijd voor rekening van de leasemaatschappij. Dit geldt ook voor keuringen. Elektrische rijden is uiteraard ook zeer milieuvriendelijk. Deze auto’s hebben 0,0 % CO2 uitstoot. Omdat men het elektrisch rijden extra aantrekkelijk wil maken hebben particulieren recht op een subsidie van de overheid.

Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren

Daarnaast heeft u recht op Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. (SEPP) bij het leasen van een nieuwe elektrische auto. Deze subsidie is voor het jaar 2021 vastgesteld op 4000 euro. De auto moet daarvoor wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet hij een actieradius hebben van minstens 120 kilometer en de nieuwprijs van de auto is op de datum van ondertekening niet minder dan 12.000 euro en niet meer dan 45.000 euro. Voor 2021 was een totale subsidiepot van 1.108.000 euro berekend. Deze subsidiepot is echt nu al totaal vergeven en het is dus even afwachten hoe hier verder mee wordt omgegaan.

Voordelen van een elektrische auto

Elektrische auto’s maken in tegenstelling tot benzineauto’s weinig tot geen geluid. Dat kan in het begin misschien wel even wennen zijn, maar al snel zul je de voordelen van het geruisloos rijden wel inzien. Ook van binnenuit worden deze auto’s zoveel mogelijk geluidsdicht ontwikkeld. Vlot optrekken is voor een elektrische auto geen enkel probleem. Van 0 tot 100 km per uur in 5 seconden is eerder regel dan uitzondering bij een elektrische auto. Elektrisch leasen is momenteel veruit de beste manier om elektrische te rijden zonder grote investeringen te hoeven doen. Tegen een vast bedrag per maand rijd je in een gloednieuwe elektrische auto. Zo zijn de kosten voor de auto altijd gemakkelijk te overzien en hoeft u niet bang te zijn voor hoge garagekosten.

Hoogte van het leasebedrag per maandag

De hoogte van het leasebedrag per maand is onder meer afhankelijk van de nieuwprijs van de auto en de duur van het leasecontract. Ook het aantal kilometers dat u per jaar met de elektrische auto rijdt is van invloed op het maandelijkse bedrag.