Ook in 2020 zijn er weer vele mensen geweest die hun motorrijbewijs wisten te behalen. Samen met de instructeur hebben ze veel gelest en alle vaardigheden geoefend, waarna er een examen is afgelegd en de geslaagden veilig de weg op konden gaan. Ook zijn er weer vele nieuwe motoren aangeschaft, waar voor een ieder een juiste motorverzekering afgesloten dient te worden. Zo zijn er verschillende type motorrijders, dus ook verschillende verzekeringen die er zin af te sluiten. In dit blog geven we je een aantal tips voor hoe je gemakkelijk de verschillende motorverzekringen vergelijkt, om uiteindelijk een juiste keuze te kunnen maken.

Wat voor een sorot type motorrijder ben jij?

Je kunt een motor verzekeren tegen de kleinste risico’s zodat je voor alles verzekerd bent, maar moet de verzekering natuurlijk wel bij jou als type motorrijder passen. Het is daarom verstandig om eerst te kijken naar wat voor een soort type motorrijder je nu bent, om vervolgens een juiste motorverzekering af te sluiten. Een motorrijder die alleen motor rijdt voor de recreatie zal een andere motorverzekering afsluiten dan een motorrijder die iedere dag motor rijdt. Bepaal voor jezelf de eisen, waarna je de verschillende motorverzekeringen kunt vergelijken. 

Verschillende motorverzekeringen vergelijken

Wanneer je eenmaal weet wat voor een type motorrijder je bent en alle eisen hebt opgeschreven die je graag wilt opnemen in de verzekering, kun je verschillende verzekeringen vergelijken. Op de vergelijkingssite vul je gemakkelijk al je gegevens, wensen en eisen in, waarna je de beste en meest voordelige motorverzekeringen te zien zult krijgen. Een voordeel van het vergelijken van motorverzekeringen is dat er niet alleen wordt gekeken naar de bekende verzekeringsmaatschappijen, maar er ook juist minder bekende verzekeringen worden aangeboden. Hierdoor kun je zelf een keuze maken om de motor te verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij die voldoet aan je eisen, zonder dat je vooraf wordt beïnvloed door grote verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer je rijdt op een motor die echter al verzekerd is omdat je partner, broer, zus of ouder hierop rijdt, is het van belang dat je jezelf opgeeft als medebestuurder. De premie zal iets stijgen, maar zal je daarentegen wel verzekerd zijn voor jezelf en voor de kotor wanneer je hier schade nee veroorzaakt. 

Veilig de weg op!

Je kunt nu gemakkelijk een motor verzekeren, waarna je snel je groene kaart zult ontvangen en de weg op kunt gaan. Zorg dat de motor aan alle voorschriften voldoet, dat de verlichting het doet en dat de banden op spanning zijn, waarna je flink wat kilometers kunt maken en zal genieten van je aanwinst.