racefiets verlichting

Rijden op je racefiets doe je natuurlijk zoveel mogelijk, maar iedereen weet dat je op de fiets kwetsbaar bent en snel over het hoofd gezien wordt. Scooters, fietsers en andere weggebruikers kunnen mogelijk een gevaar zijn op de weg, door het voeren van goede racefiets verlichting is de kans vele malen kleiner dat anderen jou niet zien op de weg. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden wat betreft verlichting voor op de fiets, de moderne middelen zorgen ervoor dat je goed zichtbaar en overal veilig op de weg kan fietsen met je racefiets.

racefiets verlichting

Verlichting op batterijen of USB

Racefiets verlichting wordt niet meer alleen gevoerd bij de voor of achterband, om beter gezien te kunnen worden zijn andere plaatsen om de verlichting te plaatsen ook mogelijk. Ook batterijen zijn niet meer de enige optie om het licht te voeren, omdat hier ook wel nadelen aan zitten ten opzichte van opladen met een USB aansluiting. Verlichting op batterijen wordt op een gegeven moment zwak, omdat de batterijen leeg aan het raken zijn. Laad je de verlichting op per USB, zal deze fel blijven branden tot de gehele accu leeg is. Ook ben je flexibel met het opladen, dit kan je op verschillende manieren doen.

Overdag en avond verlichting gebruiken

De tijd dat alleen in de avond verlichting wordt gebruikt is niet meer, vandaag de dag wordt voor de veiligheid zowel overdag als in de avond racefiets verlichting gebruikt. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat ook overdag met verlichting goed is voor de verkeersveiligheid. In de avond wil je goed gezien worden, maar zelf natuurlijk ook goed zien waar je rijdt op de weg. Led verlichting is perfect voor beiden, dit licht is fel en met een USB model blijft de verlichting ook fel tot het laatste moment.