Iedereen rijdt graag op een brandschone fiets. Een mooie en schone fiets houdt de rijder altijd tevreden en zijn moraal hoog.

Damesfietsen en sportfietsen

Als het om vrouwen gaat, geven de meeste vrouwen er de voorkeur aan hun fiets zelf schoon te maken in plaats van ermee naar de fietsenmaker te gaan. Vooral sportfietsen voor vrouwen moeten keer op keer worden schoongemaakt na lange ritten met hoge snelheid over modderige, zanderige, heuvelachtige en vuile wegen.

Men denkt dat de commerciële chemicaliën de lak van de fiets beschadigen. Daarom is het altijd een goed idee om enkele eenvoudige en tijdbesparende technieken te leren om de fiets zelf te wassen. De reinigingstechniek is bijna hetzelfde voor alle soorten fietsen, ook voor damesfietsen en sportfietsen. Hieronder vindt u enkele eenvoudige stappen om de reiniging binnen enkele minuten voor elkaar te krijgen.

Eerst de grote stofdeeltjes

Spuit eerst water op de fiets om de grote stofdeeltjes van het oppervlak te verwijderen. Gebruik vervolgens heet zeepwater met microvezelspons handschoenen om uw fiets glanzend te maken.

Warm water is bijzonder nuttig om zowel heren- als dames sportfietsen grondig schoon te maken. U kunt warm water gebruiken om andere fietsen schoon te maken waar minder vet en stof op zit.

U kunt beginnen met het reinigen van de ketting met behulp van een grotere borstel. Draai het pedaal en blijf de ketting bewegen terwijl u hem met de borstel schoonmaakt. Als het vet en stof vast zit, gebruik dan ontvettingsspray die het olieachtige stof zal verwijderen.

Maak ook de kettingbladen goed schoon met een kleine borstel, bij voorkeur een tandenborstel die ook andere moeilijk bereikbare delen van de damesfiets kan reinigen. Gebruik een spons of spons handschoenen om alle andere onderdelen van de fiets schoon te maken.

Zorg ervoor dat de ketting brandschoon en glanzend is. Schrob voorzichtig de de lak, zodat er geen krassen op de lak komen.

Wiel en frame

Maak vervolgens de wielen schoon met de spons. U kunt het wiel van het frame laten vallen of het wiel dat aan het frame vastzit reinigen. Wielreiniger kan vooral worden gebruikt voor sportfietsen voor dames. Omdat sportfietsen meer worden blootgesteld aan verschillende soorten vuil en stof.

Besteed aandacht aan de onderkant van het frame en de zijkanten van de wielen. Omdat stof meestal aan deze delen blijft kleven. Vergeet niet de spaken schoon te maken.

Maak nu het achterwiel op dezelfde manier schoon als het voorwiel. Het enige verschil is echter het reinigen van de kettingkast. Gebruik de borstel om de kettingkast schoon te maken.

Nadat u alle onderdelen van uw fiets met een sopje hebt schoongemaakt, spoelt u hem goed af met schoon water. Veeg hem ten slotte schoon met een droge katoenen handdoek of met perslucht.

Bij diverse fietsenzaken in Nederland kunt u uw favoriete fietsen kopen, waaronder damesfietsen en moederfietsen voor dames. Er zijn bij de fietsenwinkels in Bergen op Zoom fietsen in alle maten, uitvoeringen en kleuren te vinden waar u met veel plezier op zult rijden, maar ook mee kunt sporten.