Ben je van plan om je motorrijbewijs te halen? Een goede beslissing! Motorrijden is erg leuk, geeft een groot gevoel van vrijheid en kent vele andere voordelen. Op een motor beweeg je je makkelijk door het verkeer. Files zijn (grotendeels) verleden tijd en het rijden van een motor is (in vergelijking met een auto) een stuk goedkoper. Wil je jouw motorrijbewijs halen? Dan raden we je aan om deze blog even door te nemen. Hier sommen we een aantal tips op! 

Begin vroeg in het jaar! 

Motorrijden doe je het liefst in de lente en in de zomer. In de winter is het koud op de motor dus daarom raden we je aan om op tijd te beginnen met het lessen. Begin bijvoorbeeld eind van het jaar of begin van het jaar (in de herfst/winter). De kans is dan groot dat je het rijbewijs op zak hebt op het moment dat de zon begint te stralen. 

Ga voor een rijschool met eigen oefenterrein 

Niet elke rijschool beschikt over een eigen oefenterrein. We raden je aan om te kiezen voor een rijschool die wél over een oefenterrein beschikt. Wanneer de rijschool een eigen terrein heeft, kun je het maximale uit je lessen halen. Je bent geen tijd kwijt om naar het terrein toe te rijden. 

Zijn er meerdere instructeurs? 

Om je motorrijbewijs te halen, is het belangrijk dat je veel oefent. Kies daarom het liefst voor een rijschool met meerdere instructeurs. Dit zorgt ervoor dat je snel achter elkaar kunt lessen. Ook bij uitval van een instructeur (bij ziekte of vakantie bijvoorbeeld) kan een ander het overnemen! 

Heb je jouw motorrijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Je kunt nu op zoek naar een eigen motor. Ga je voor een nieuwe Yamaha motor of kies je voor een occasion? Bezoek motorzaak Drachten voor de mooiste motoren!