Zoals zoveel mensen ging ik afgelopen zomer op vakantie. Het was een prettige vakantie naar Spanje die ik met mijn broertje zou maken. Wij en onze vriendinnen zouden samen op onze motoren naar de zuidkust van Spanje rijden om daar een week of twee rond te touren en oude steden te bekijken. Reizen is goed voor de geest, maar we vonden het allemaal hoog tijd om opzoek te gaan naar wat meer avontuur. We hadden met zn vieren allemaal een hekel aan het kamperen, waarbij je dagen of zelfs weken op dezelfde plek bleef zitten. Ik wilde daarom graag op de motor weg met z’n allen. Op die manier heb je weinig spullen mee en kan je snel verkassen als je het ergens helemaal zat bent. Met dat idee in ons hoofd besloten we op reis te gaan. 

Prima heenreis

De rit naar Spanje toe ging voortreffelijk. Er waren natuurlijk wel wat drukke puntjes, maar daar gingen we snel voorbij. Het vervelendste blijft ook natuurlijk de ring van Parijs. Die stad is zo gigantisch groot dat vrijwel alle auto’s die er langs proberen te rijden vast komen te staan in de file. Dit was een van de voornaamste redenen dat ik graag met de motor wilde rijden. Het punt is dat ik al jarenlang met mijn ouders vast heb komen te staan in deze file. Nu wilde ik graag erdoorheen rijden zonder problemen. Motorrijders kunnen namelijk gemakkelijk tussen de autos door rijden zolang ze niet sneller gaan dan de huidige snelheid plus tien kilometer per uur. Het gaf een heerlijk gevoel om er zo snel tussendoor te rijden.

Laatste dag 

Op de laatste dag van onze vakantie was het duidelijk dat we met zn allen aardig moe waren geworden. Met deze vermoeidheid kwam ook een soort laksheid. We besloten namelijk de laatste avond een paar wijntjes te drinken bij een kampvuur terwijl we herinneringen op deden over de afgelopen dagen. Midden in de nacht moest ik door al die wijntjes plassen en botste toen ik mijn tent uit kroop tegen de motorfiets van mijn broertje op! Het was pikkedonker dus ik had hem niet gezien! Gelukkig werd hij niet boos. Hij had een motorverzekering afgesloten vlak voor de vakantie. Hij wilde al een tijd lang zijn Yamaha verzekeren en dit was de kans, dacht hij. Maar goed ook want de gehele rechterkant van de motor was beschadigd. Ik schaamde me kapot. Blijf dus altijd alert op vakantie!