Nederland is toch wel een beetje het land van de fietsen. Bijna iedereen heeft er wel één en we gebruiken de fiets iedere dag. Als je om wat voor reden geen fiets hebt, wordt het misschien tijd om er één aan te schaffen. In deze blog vertel ik je waarom, waar je voor kan kiezen en wat volgens ons een goede keuze is. Er zijn immers zoveel fietsen te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Lees je mee?

Waarom een fiets

Goed, iedereen heeft dus een fiets. Maar waarom precies? Allereerst is het een makkelijk voertuig. Nederland is natuurlijk niet zo groot en je kan dan ook naar de meeste plekken zo toe fietsen. Zeker als je in de stad blijft waar je woont. Zo is het een goedkope manier van transport. En niet alleen dat, je komt ook in beweging en buiten, dat is weer goed voor je gezondheid. Daarnaast is fietsen ook een manier van transport die niet belastend is voor het milieu. Er gaan vele minder middelen zitten in het maken en onderhouden van een fiets dan van een auto en je hoeft er geen fossiele brandstof in te gooien om hem te laten werken.

Nieuw of tweedehands

Omdat er in Nederland veel fietsen zijn, zijn er nieuwe en tweedehands exemplaren. Als je budget niet zo hoog is, kan het goed zijn dat je voor een tweedehands model kiest. Dat is ook goed voor het milieu omdat je dan hergebruikt. Maar er zit wel een keerzijde aan, zo gaan tweedehands producten vaak minder lang mee omdat ze al veel gebruikt zijn. Zo kan het gebeuren dat je veel sneller een nieuw exemplaar aan moet schaffen. Ik raad zeker aan om spullen her te gebruiken maar als het om dit soort investeringen gaat, kan je misschien toch beter een nieuwe fiets kopen.

Een goede investering

Een goede fiets is namelijk heel fijn en je zal zien dat je deze dan ook vaker gebruikt. Ik noemde het net al even een investering en dat is het ook. Als je er echt in investeert dan heb je er meer plezier van. En die investering hoeft heus niet meteen een rib uit je lijf te kosten. Een Cortina fiets kopen, kan voor een hele schappelijke prijs en ze gaan lang mee. Je krijgt echt kwaliteit voor je geld. Niet vergeten hem goed op slot te doen als je hem ergens parkeert! Zeker als het een Cortina fiets is.