Fietsen is populairder dan ooit. De populariteit is dit jaar door de Corona pandemie alleen maar verder toe genomen. Steeds meer mensen ontdekken de fiets als vervoermiddel naar het werk of ter ontspanning. Mensen fietsen in ons land steeds vaker en verder. Ruim een kwart van alle verplaatsingen in Nederland gaat per fiets en het fietsgebruik is de laatste jaren enorm toegenomen. De fietsafstanden in ons land zijn in vergelijking met andere landen in Europa relatief klein. Daarnaast zijn de faciliteiten in Nederland erg goed in vergelijking met bijvoorbeeld België. Een fietspad bijvoorbeeld, is hier standaard waar fietsers in Duitsland grotendeels op de weg rijden met een helm op. Steeds meer mensen hebben de afgelopen tijd gekozen voor een Sportieve fiets.  Een sportieve fiets wordt veel in de vrije tijd gebruikt. Met een sportieve fiets ga je net iets harder en voel je je net iets prettiger. De keuze is groot, je kunt kiezen uit bijvoorbeeld hybride fietsen, mountainbikes en racefietsen. De racefietsen zijn zeer populair op dit moment.

Tour De France

Afgelopen jaar werd de Tour De France toch nog voor de 107e keer gereden. Niet zoals ieder jaar in Juli maar nu in September. Het was door toedoen van de pandemie lang twijfelachtig of de Tour afgelopen jaar gereden zou kunnen worden. Maar gelukkig kon het grootste wielerfeest van het jaar ook in 2020 gewoon doorgaan. De tour is ook onder Nederlandse wielerliefhebbers enorm populair. Het aantal wielrenners die we tijdens de Tour in ons land op de weg zien neemt zienderogen toe. Velen koersen dan in het shirt van hun favoriete team. Ook afgelopen jaar werd er op TV weer veel gekeken naar de live uitzendingen en naar de dagelijkse nabeschouwingen. Het aantal fysieke bezoekers aan de Tour was vanwege alle beperkingen minder dan in andere jaren maar dat maakte het niet minder leuk.

De Tour De France nu en in het verleden

De Tour de France is ontstaan in 1903 en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrange, nog steeds een begrip in wielerkringen. De eerste Tour bestond slechts uit 6 etappes. In 1919 werd de gele trui voor het eerst uitgereikt aan de klassementsleider. De keuze voor geel kwam doordat de sponsor destijds, L ’Auto, zijn kranten op geel papier drukte. Tot nu toe zijn er twee Nederlandse winnaars geweest, Jan Janssen in 1968 en Joop Zoetemelk in 1980. Tegenwoordig duurt de Tour 3 weken en worden er vele kilometers afgelegd door de deelnemende ploegen.