Ben jij de eigenaar van een garage waar regelmatig aan motoren, scooters en/of bromfietsen gesleuteld wordt? Dan weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn om telkens maar door je knieën te zakken of met een gebogen rug te werken. Gelukkig is daar nu een ideale oplossing voor ontwikkeld; de motorheftafel. De naam zegt het eigenlijk al wel, het is een heftafel speciaal ontworpen om motoren, scooters en bromfietsen op stabiele wijze te verhogen. Zo kan iemand zonder enige moeite sleutelen aan onderdelen die anders lastig en oncomfortabel te bereiken zijn. In dit artikel vertellen we je alles over de motorheftafel.

De motorheftafel

Of je nou eigenaar bent van een professionele garage of in je vrije tijd sleutelt aan je eigen motor of scooter, het werken met de juiste werkhouding is essentieel. Niet alleen kan je op deze manier veel efficiënter te werk gaan, het ontlast je rug en gewrichten ook aanzienlijk. De motorheftafel is een relatief simpel hulpmiddel; plaats simpelweg de motor, scooter of bromfiets op het plateau en breng hem omhoog met de bijbehorende besturing. Dit kan zowel hydraulisch als automatisch zijn. Nu kan je urenlang met de juiste werkhouding te werk gaan en niet tussendoor hoeven stoppen. Dit wil jij toch ook in jouw garage?

De verschillende soorten motorheftafels

Er zijn vele verschillende soorten motorheftafels te vinden op het internet. De prijzen variëren sterk door de verschillende functies en mogelijkheden die ze bieden. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt in de vorm van belastbaar gewicht. Sleutel je aan professionele motoren? Dan heb je een veel hoger belastbaar gewicht nodig dan wanneer je als hobby aan scooters en bromfietsen sleutelt. Daarnaast heb je nog de keuze tussen hydraulisch en automatisch. Kies je voor automatisch, dan hof je zelf niet nog extra moeite te doen om de motorheftafel de lucht in te krijgen. Uiteraard betaal je hier wel een kleine meerprijs voor. Afhankelijk van je wensen en beschikbare budget zijn er dus diverse keuzes te maken.