De winter komt eraan en de winterbanden kunnen onder het stof vandaan gehaald worden. Mocht je deze nog niet hebben dan is het najaar het geschikte moment om dit te regelen. De eerste vraag is of het überhaupt nodig is om een extra set banden te kopen. In Nederland is het op dit moment nog niet verplicht, maar er zijn wel al verzekeringsmaatschappijen die korting aanbieden als je winterbanden hebt. Verder worden de zomers en winters beide extremer, dus voor de veiligheid is het zeer aan te raden om een set winterbanden te nemen. Maar waarom zou je het nog meer doen?

Geld besparen

Daarnaast is het de vraag of het de investering wel waard is. En dat hangt voornamelijk af van hoe lang je denkt de auto te gaan behouden. Als het je plan is om de auto langer dan drie jaar te behouden dan is een tweede set velgen en banden de investering waard. Je bespaart namelijk aan onderhoud op je eerste set banden en de auto rijdt ook zuiniger in de winter dan je eerste set velgen en banden. Als beide setjes een combinatie is van zowel velgen en banden dan is het wisselen van de setjes een simpel klusje dat je hooguit €60,- per jaar gaat kosten.

Minder slijtage van je velgen en banden

De kosten van het twee keer per jaar verwisselen wegen niet op tegen de besparing die je doet met betrekking tot de slijtage. De slijtage die optreedt als je in het juiste seizoen de juiste velgen en banden gebruikt is elk jaar significant lager en dat heeft invloed op zowel de veiligheid als op de kosten op de langere termijn.

Ook al lijkt het in eerste instantie een flinke investering, het aanschaffen van een set velgen en banden. voor in de winter is een slimme beslissing als je de auto langer dan 3 jaar denkt te behouden.